18-02-08

De vraag die me nooit losliet

questionmark

Ik ben acht jaar en zit tijdens de les handwerk naast de juf. We leren haken. Ik hou van de juf van de eerste klas. Ik voel me zo goed bij haar dat ik haar een vraag stel die me al maandenlang bezighoudt: “Juffrouw, zijn Jezus en God en de Heilige Geest dezelfde persoon? Of moet Jezus ‘papa’ zeggen tegen God en ‘meneerdeheiligegeest’ tegen de Heilige Geest?” De juf glimlacht. Ik popel om haar antwoord te horen. Ik geloof namelijk alles wat de juf zegt. De juf begint: “Wel...”

En dan wordt er aan de deur geklopt.

Het is de directrice en ze wil de juf spreken. De juf verdwijnt uit de klas.

Ik ben in paniek. Zal de juf nog weten dat ze mijn superbelangrijke vraag net ging beantwoorden? Wat als ze het helemaal is vergeten?

Een kwartier later komt de juf terug binnen. Ze ziet een beetje rood en ook al begrijp ik niet precies wat er is gebeurd, ik weet dat ze niet meer in de stemming is om over God, Jezus en de Heilige Geest te praten.

Ik baal. Dat schooljaar komt er geen enkel moment meer waarop ik het aandurf om nog eens mijn vraag te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat God niet wil dat ik het te weten kom. Hij zal er altijd een stokje voor steken. Er zal altijd iemand op de deur kloppen net op het moment dat het antwoord eraan komt.

Dus hou ik het hele schooljaar maar mijn mond over die verrekte Heilige Drievuldigheid. 

Maar ik zweer het jullie, mensen, als ik de juf van de eerste klas ooit nog eens tegenkom, dan krijgt ze de vraag meteen in haar gezicht geslingerd: "Hoe zit dat nu met Jezus en God en de Heilige Geest?"

En het zal niet in een ruimte zijn met een deur.

10:45 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kindertijd |  Facebook |

Commentaren

Mooie aardbeien Is die juf dan de enige die daar een mogelijk antwoord zou op kunnen geven?
En wat als zij zegt dat ze het zelf niet weet, ga jij dan de rest van je leven gefrustreerd blijven?

Annelien

Gepost door: Annelien | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.