04-03-08

Dat liedje, je weet wel

MUSIC
Ter voorbereiding van de dag waarop Bijna-Echtgenoot en ik allebei "ja" zullen zeggen en daarna teut zullen worden van champagne en bandeloos met eten zullen gooien naar schoongeklede mensen, ben ik alvast begonnen met het aanleggen van een songlijst. Die lijst moet alle liedjes bevatten die de dj op ons Feest zal draaien. Willen of niet.

Aangezien ik opgegroeid ben in de jaren van beenverwarmers en getoupeerde kapsels, ging ik op zoek naar een radiostation dat vooral muziek uit die jaren draaide. En ik vond zo'n station. Perfect dus. Of toch bijna.

Het probleem is namelijk dat de desbetreffende zender niet met presentatoren werkt, waardoor de liedjes niet aan- en afgekondigd worden.

Wanneer ik dus iets hoor wat me bevalt, roep ik: "O ja! Schoon liedje! Dat wil ik!", waarna ik me naar de wedding songlist spoed en daar iets cryptisch noteer als: "Begint met hey hey hey, dan instrumentale intro van ongeveer 14 seconden, refrein: iets met "hands in air".

Zo staat de songlist vol met nummers waarbij ik me niets meer kan voorstellen wanneer ik de beschrijvingen herlees.

En ik zie het al helemaal voor me, die eerste meeting met de dj en hoe hij  riendeknots zal begrijpen van mijn liedjesselectie, en hoe ik noodgedwongen alles zal proberen voor te zingen (vals en met veel dadida en nanana omdat ik de woorden niet ken). Gevolg: de dj zal me dwaas aanstaren en ik zal me ergeren aan zijn onwetendheid, en hij zal zuchten en zeggen dat hij niks kan aanvangen met de informatie die ik kweel.

En uiteindelijk, ik wéét gewoon dat dat zal gebeuren, dan zal hij zich tot Bijna-Echtgenoot wenden, met een schuine blik op mij gericht, en vragen: "Bent u wel zeker, meneer? Met haar? Ik bedoel, met hààr?"

En dan zal ik heel goed letten op wat Bijna-Echtgenoot daarop te zeggen heeft. Als een arend zal ik hem in de gaten houden. En als hij dan maar één seconde, wat zeg ik, een TIENDE van een seconde twijfelt om de dj op zijn franke muil te geven, dan zweer ik u: dan kan hij dat huwelijk in zijn dinges steken.

Een muzikale vrouw moet op haar noten staan. 

14:35 Gepost door Katrien in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: liedjes, huwelijk |  Facebook |

Commentaren

Wat een leuke schrijfstijl heb je !
Ik ou ervan, grappig en vlot.
Ik kom zeker nog eens terug,,
Groetten

Gepost door: Miss S | 04-03-08

Of neem misschien een andere dj! :-)
Of zangles...
Veel succes

Gepost door: Leen | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.