25-03-08

Wij zijn geen wijven

exclamationpointHet is me wat met die wijvenweek. En da's allemaal de schuld van Steven Lemmens schijnt het, van Brudio Stussel.

Volgens oorgetuigen noemde Steven Lemmens de winnende blogs van de Bwards namelijk 'wijvenblogs'. En daarmee zei hij iets heel erg fouts. Gevolg: de wraak van talloze bloggende vrouwen wordt nu een hele week lang over hem uitgebraakt. In keurig verwoorde en grammaticaal verantwoorde zinnen.

Begrijpelijk.

Zou hij het weten, vraag ik me nu af. Zou Steven Lemmens doorhebben dat as we speak tientallen vrouwen verwoed aan het tikken zijn over die keer dat een verkoopster zei 'u hebt wel erg brede voeten, zou u niet bij de herenschoenen kijken?' of over die keer dat ze hun eigen gat dik vonden in AL hun rokken? Om nog niet te spreken over mislukte kapsels en antirimpelcrèmes die eczeem veroorzaakten, en zwabberborsten die in geen enkele beha pasten en schoenhakken die enkel deugden om spinnen mee dood te kloppen.

Al dat oestrogeen, is dat allemaal door en voor Steven? En weet hij dat?

Ik moet bekennen: het lukt me niet goed om mee te doen. Gewoon omdat ik geen zin heb om te schrijven voor Steven Lemmens. En om hem in mijn gedachten te horen gniffelen terwijl hij alle wijvenweekberichten leest. "Kijk eens hoe ik ze op stang heb gejaagd. Allemachtig, kijk eens aan, kijk eens aan. Die wijfjes toch."

Wat ik wil zeggen is dit. Steven Lemmens had geen 'wijven' mogen zeggen. Hij had ongelijk. Blogsters zijn vrouwen. Geen wijven. Wijven, dat zijn de vrouwen uit de moppen. U kent ze wel: vrouwen die tipex smeren op het computerscherm en in de hoek van de kamer gaan staan als ze het koud hebben -want daar is het 90°.

Over schitterend schrijvende vrouwen doe je niet denigrerend.

Misschien was onze wraak even efficiënt geweest als iemand Steven gewoon eens had opgebeld en had gezegd: "Steven. Over die zogenaamde wijvenblogs. Wij vinden dat een lullig woord. Wij zijn geen wijven. Wij zijn vrouwen. En we willen nu jouw excuses. Ja, nù, op de radio. En daarna ga je op elke zogenaamde wijvenblog een verontschuldigende reactie posten. Bedankt, Steven. En doe nu maar verder met je programma jongen. 't Is je vergeven. Echt waar. 't Is te zeggen. Nog één keer dat woord 'wijvenblog' en we komen een emmer menstruatiebloed over je auto uitstorten. Mét klonters erin. Comprende Steven? Oké. 't Is afgesproken. Wij begrijpen mekaar. Saluut, Steven."

21:34 Gepost door Katrien in Dingen die me bezighouden | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wijvenweek |  Facebook |

Commentaren

Jouw reactie vind ik schitterend!

Gepost door: fikke | 26-03-08

Wat schrijf jij lekker, zeg!
Héél fijne blog!

Gepost door: yad | 26-03-08

Eigenlijk... heb je dik gelijk :-)
Ja, en dat komt uit de mond van iemand die wel meedoet aan wijvenweek...
Al is het maar omdat ik in een periode zit waarin ik totaal niet weet wat schrijven...
Dan zijn zo'n opgegeven onderwerpen een kleine redding!

Gepost door: saartje | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.