05-05-08

Waarom hij straks geen 'Bijna' meer is

orchideeVrijdagavond twee mei. Toen ik thuiskwam stond er een orchidee op het aanrecht. En naast die orchidee had Bijna-Echtgenoot twee lege champagneglazen gezet.
Er lag ook een briefje bij, ter verklaring van die hele enscenering, want hij wist dat ik op dat moment de neiging zou voelen om: "Wat is dat hier allemaal, weet jij hier iets van?" te roepen. En hij wou niet dat dergelijke banale vragen de magie van het moment zouden doorbreken.

Vandaar dus het papiertje.

Ik bukte me ernaartoe met een brede smile en verwachtte te lezen: "Gelukkige verjaardag, liefste" en daarna nog iets cliché dat de woorden 'rimpels, gezondheid, seniorennet.be en vele jaren,' zou bevatten. Maar nee, hij had veel meer geschreven dan dat, ik had het moeten weten. In zijn vrije tijd is hij namelijk een beetje van een dichter. Zodus stonden er ademafsnijdende lyrische zinnen te lezen, for my eyes only en waarover ik hier dus niet veel zal onthullen behalve begot, wat was het ontroerend. Echt waar mensen, hoe meer ik las, hoe zwakker mijn knieën werden. De zinnen gleden via mijn ogen naar mijn keel en vormden daar een krop ter grootte van een boulet. Ik probeer hem weg te slikken maar het mocht niet baten. En terzelfdertijd begonnen mijn traankanalen zozeer te lekken dat ik mijn hoofd maar boven het bloempotje hield en met mijn waterlanders de aarde rond de orchidee bevochtigde (kunnen bloemen eigenlijk tegen tranenwater?).

Ik was er effenaf niet goed van.

Toen ik op Bijna-Echtgenoot toestapte met een mascara-ramp (très gothic) zei hij: "Ik weet dat het pas morgen is, jouw verjaardag, maar ik kon niet meer wachten. Proficiat, allerliefste."

En ik schudde mijn hoofd en zei: "Gij zijt...gij zijt...da 'k u vastpak, kom hier." Ik weet het, dat was bijlange niet zo lyrisch als zijn briefje, maar ik had poëzie in mijn blik gestopt (ja, ik kan dat). Achter mijn irissen zat het warmste minnengedicht ooit gemaakt.

En zo verliep de vooravond van mijn 35e levensjaar.

Ik telde mijn zegeningen en boy, het waren er veel. 

13:41 Gepost door Katrien in Dagelijks leven | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verjaardag |  Facebook |

Commentaren

zucht... heb jij precies een prachtexemplaar aan de haak geslagen!

Gelukkige verjaardag!

Gepost door: saartje | 05-05-08

Wat een mooi stukje... ik kreeg er zowaar zelf ook tranen van in mijn ogen.

Geniet van je verjaardag!
Yad

Gepost door: yad | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.