16-06-08

Ik trouw over twee maanden


weddingtaartEn ik heb nog geen trouwkleren.
En geen trouwschoenen.
En geen gedacht over mijn trouwkapsel (opgestoken of los en onhandelbaar as always?).
En geen idee of ik gewoon 'ja' zal zeggen of iets anders, iets creatievers.

Trouwschoenen, die moet ik ook nog hebben. En een handtas, ach, die pluk ik wel uit mijn eigen winkeltje. Ge zijt toch zelfstandig voor iets.

Misschien val ik wel flauw. Daar dacht ik gisteravond aan, in bed. Het zal zomer zijn en warm, en soms ben ik heel snel geëmotioneerd.  Bijna-Echtgenoot heeft al vier keer gezegd dat het hem niet zou verbazen als ik huil of flauwval. Ik vraag mij dan af: zal hij mij opvangen of valt hij ook flauw? 

Het zal niet zomaar een gemeentehuis zijn, trouwens, waarin we misschien flauw zullen vallen. We doen het namelijk in 't buitenland. In het Engels. Really! 't Is ne keer iets anders. En als ik iets zeg dat creatiever is dan "I do", dan zal het toch iets zijn dat op "I do" neerkomt.  Daar ben ik -oef- al uit.

Maar de rest: dat kapsel, die kleren, dat schoeisel, daar moet ik nog efkes over peinzen. Nooit bij stilgestaan dat trouwen zoveel denkwerk zou vergen, eigenlijk. Zeg, weet er iemand hoe hoog trouwen staat op de lijst van stressvolle levensgebeurtenissen? Staat dat voor of na verhuizen? Voor of na een nieuwe job? 't Is maar dat ik zou weten welke massage ik na de plechtigheid kan afsmeken bij mijn geliefde. Een van een halfuur of een van een uur? Bijna-Echtgenoot houdt van statistieken, dus hoe meer cijfers hoe liever. Alvast merci.  

11:34 Gepost door Katrien in Dingen die me bezighouden | Permalink | Commentaren (7) | Tags: huwelijk, trouwen |  Facebook |

Commentaren

dat is nu nog eens groot nieuws! Of is het hier al eens verkondigd en heb ik het gewoon helemaal gemist? Dat het eraan zat te komen, had de 'Bijna-Echtgenoot' me al duidelijk gemaakt maar toch...

In ieder geval: proficiat!

En ik vrees inderdaad dat trouwen zo één van die stressmomenten is waar je gek van wordt... Ik spreek niet uit ervaring, wel uit 'al heel vaak gewaarschuwd door vriendinnen/nichten die trouwden'-kennis

Gepost door: saartje | 16-06-08

Er staat een lijst met stressvolle gebeurtenissen in mijn cursus differentiële psychologie, maar die heb ik gisteren meegegeven naar huis met mijn vader... Over een paar weken zal ik het je weten te zeggen ;-). Een dikke proficiat in elk geval!

Gepost door: Ladybird | 16-06-08

trouwschoenen, is dat al niet opgelost ? Die mooie paarse...

Gepost door: omamoetje | 16-06-08

Bwa ja, paarse trouwschoenen... Something purple in plaats van something blue dan ;-).

Gepost door: Ladybird | 16-06-08

@Sara: bedankt! En nee, je had niks gemist. Dit was de eerste keer dat ik er iets over schreef. Aanleiding was een mail van een vriendin die binnenkort trouwt en me vroeg welk boeket ik zal nemen. Boeket? Ik wil helemaal geen boeket.
@Ladybird: ook bedankt! Wat is differentiële psychologie? Wil ik het wel weten? Klinkt pokkemoeilijk.
@oma-moetje: ik ga gewoon op mijn sokken.

Gepost door: Katrien | 17-06-08

witte sokjes met kantjes afgeboord dan toch ?

Gepost door: omamoetje | 17-06-08

Differentiële psychologie gaat over waarom en op welke vlakken mensen verschillend zijn, de invloed van verschillende factoren (bv. geslacht, cultuur, genen) op persoonlijkheid. Er was ook een hoofdstuk over stress, en hoe persoonlijkheid invloed heeft op stress en op de manier om ermee om te gaan, en daar stond zo'n kader in. Maar die cursus ligt alweer thuis...
In elk geval veel succes!

Gepost door: Ladybird | 18-06-08

De commentaren zijn gesloten.